Segertorkan över för Sofia Adolfsson

Sofia Adolfsson, 28, var segerrikaste montéryttaren i Sverige i tre år i följd åren 2016, 2017 och 2018 innan hon i fjol fick kapitulera mot överlägsna Emilia Leo.
Under hösten skadade sig hon sig under ett träningspass på hästryggen. En knäoperation följde som höll henne borta från tävlingsbanorna i en och en halv månad.
Vägen tillbaka blev längre än hon trodde.
På lördagen tog hon sin första seger sedan i slutet av september. Marcus Lindgren-tränade Den Of Warlock var favorit i montéloppet under förmiddagen på Mantorptravet och blev Sofia Adolfssons första vinnare på 38 försök i både sulky och sadel.
Adolfsson red ett avvaktande lopp med storfavoriten och lät hästen svepa fältet 700 meter från mål. Den Of Warlock var lite ringrostig i sin blott andra start sedan i juni i somras men kunde ändå vinna säkert.
– Han hade ett otroligt fint år i fjol och jag tror att han kommer att vara ännu bättre i år om han får hålla ihop. Enligt vad jag tycker är han i Sveriges elit inom montén, sa Sofia Adolfsson.

Mikael Wikner, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv en kommentar