Ryskt gästspel på Jägersro

Rysk travsport verkar vara på kraftig uppgång.
Även om prispengarna fortfarande är extremt låga med svenska mått så knusslar man inte när det kommer till stamtavlorna.
Femårige I Keep Tabs är fallen efter topphingsten Cantab Hall och superstoet Buck I St Pat – trefaldig Dan Patch Award-vinnare i Nordamerika och förhandsfavorit i Elitloppet 2009. Han klubbades för 62 000 dollar som ettåring i Harrisburg, men hade trots sju segrar hemmavid tjänat blott 12 000 kronor när han på tisdagen debuterade på svensk mark.
Nu kan hästen lägga 30 000 kronor till dessa sedan Genadii Bolshakov kört ifrån svenskarna med flera längder under slutvarvet.
– Vi räknade med att han skulle vinna, det var inte så hårt emot idag, förklarade Bolshakov, som har sina hästar inhysta hos Helena Burman, via tolk.
– Vi är väldigt tacksamma mot Helena att vi får vara där. Vi har kommit hit med sex hästar och vill testa i vinter för att se om de duger. De som duger får stanna kvar, de andra får åka hem.
Lika bra gick det inte för stallets andra starthäst Gambler Cash, som galopperade för Tobias O Eriksson.

Robin Johansson, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv en kommentar