Önas Prince slipade formen inför Breeders’ Crown

Per Nordströms enastående unghästarmada fortsätter att leverera. På måndagen tog hans dubble E3-vinnare Felix Orlando hem Sikta mot stjärnorna på Mantorp och nu laddas treåringen mot Breeders’ Crown. Detsamma gäller hans ett år äldre stallkamrat Önas Prince. Han hade triumferat i Konungens Pokal och Sprintermästaren och ståtade med tio raka segrar innan han senast fick nöja sig med andraplatsen i Svenskt Travderby. Nu startade han som jättefavorit och från ledningen lekte han hem segern.
– Han fick en veckas pust efter derbyt och sedan började vi smyga igång han lite grann och nu har han tränat på lite tyngre. Han behövde det här lite snabbare i benen nu för att kunna vara riktigt bra om tolv dagar, sa Per Nordström.
Han siktar på semifinalerna i Breeders’ Crown på Solvalla 24 oktober även med E3-vinnaren Islay Mist Sisu. Men hon infriade inte favoritspelarnas förväntningar när hon äntrade banan i det efterföljande loppet. Efter att ha blivit över i spåren från start fick hon gå utvändigt om ledaren och därifrån var hon tidigt slagen. Mållinjen skar hon som femma.
– Det klart att det här var en besvikelse och inte vad vi hade räknat med i ett genrep inför Breeders’ Crown. Hon sprang mest på tvären tycker jag och var inte riktigt på humör. Vi får kolla om vi kan hitta något, men vi ska följa vår plan om vi inte hittar något negativt. Men det klart att formen inte var där den skulle, sa Nordström.
Vann loppet gjorde Larry Wood som imponerade när han efter 1.07,7 första 500 meterna för att komma till ledningen stack undan till slut.
– Jag har matchat honom rätt så tufft hela året och han har gjort det bra även om jag har känt att det finns mer i honom än vad han har fått ur sig. I kväll var första gången som han gjorde det där topploppet och det känns jättebra inför semifinalerna i Breeders’ Crown att han funkar fullt ut, sa tränare och kusk Joakim Lövgren.

Ola Johansson, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.