Nu ska Ready Cash få änglavingar

På onsdagen kom nyheten att Ready Cash är död i sviterna av kolik. ”En enorm sorg” skriver stuteriet Haras de Bouttemont på Twitter.
Ready Cash är en av de största stjärnorna genom tiderna på de franska travbanorna. I aveln är han en gigant över hela världen.
2011 vann Ready Cash ett mycket spännande Prix d’Amerique efter en oförglömlig duell med Maharajah. Året efter försvarade han sin titel i Paris tillsammans med kusken Franck Nivard och tränaren Thierry Duvaldestin.
Totalt blev det 40 segrar på 70 starter och 4 282 300 euro insprunget.
I aveln blev Ready Cash en gigant och hans söner har dominerat Prix d’Amerique med totalt fem segrar de senaste åtta åren: Bold Eagle (2016-2017), Readly Express (2018) och Face Time Bourbon (2020-2021).
Ready Cash hade en svensk skötare när han inledde sin karriär i träning hos delägaren Philippe Allaire och Constanza Flores tog även hand om hingsten under avelssäsongen. Constanza Flores är i dag tillbaka i Sverige och för henne kommer Ready Cash alltid att leva. Hon har sin favorithäst tatuerad på högra skuldran.
– Jag satt faktiskt och funderade på att lägga till änglavingar, egentligen är jag inte mycket för tatueringar men jag tror det skulle bli fint. Det var en fantastisk häst, snäll och speciell. Han ville göra på sitt vis. Det är tråkigt att han är borta, han var för ung och hade många år kvar.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.