Nordströms stjärna tillbaka som en vinnare i Breeders Crown

Det kördes högklassiga uttagningslopp till Breeders Crown i Örebro under torsdagskvällen. Flera ur landets kulltopp bland de tre- och fyraåriga hästarna fanns på plats och förgyllde V64 som den här aftonen var kryddad av en jackpot. Omgången blev favoritbetonad där favoriterna radade upp sig och gjorde sin plikt i samtliga fyra Breeders Crown-lopp. Islay Mist Sisu inledde genom att vinna sitt försök för treåriga ston hur enkelt som helst. Segerreceptet var pang direkt till ledningen när bilen släppte fältet och sedan fick hon bestämma farten till beskedliga 1.17,9 första varvet. Då lämnade Björn Goop andra par utvändigt och körde fram utvändigt om ledaren med A Perfect Face. Men den hästen var utan chans att kunna hota Islay Mist Sisu som gled undan enkelt på upploppet till sin fjärde raka seger. Vinnartiden skrevs till 1.16,1/2100a och det var en helnöjd tränare och kusk Per Nordström efter loppet. Förstaprisen i Breeders Crown-loppen var 110 000 kronor.
– Hon har övervintrat väl och det har inte varit några bekymmer alls. Hästen var bra förberedd men man vill se det i lopp också. Årsdebuten kunde inte ha blivit mer perfekt och jag är mycket nöjd. Det här är en mönsterelev, sa Per Nordström.

Förvånad Adielsson: ”Det var inte samma häst”
I Breeders Crown för treåriga hingstar och valacker blev det en imponerande seger av Mellby Jinx. Den Svante Båth-tränade hästen var i fjol tvåa i Svensk Uppfödningslöpning och han såg synnerligen ut att ha övervintrat väl när han nu gjorde årsdebut. Efter en resa i tredje par utvändigt kom attacken 700 meter kvar. Det var en bit fram till ledande Idomenio Sisu som fått bestämma i täten och som fått Larry Wood på utsidan varvet kvar. Men Mellby Jinx avslutade 1.10 sista halvvarvet och slog klorna i tätduon kort före mål via en mycket stark slutspurt. Segertiden blev 1.15,9/2100a och Idomenio Sisu höll till andraplatsen och Larry Wood blev trea.
– Hade jag inte litat så mycket på Svante hade jag nog trott att han hade bytt ut hästen. I fjol galopperade han mycket i uppvärmningen och kändes ansträngd i loppen men nu var det en helt annan häst. Han var otroligt behaglig att ha att göra med. Han kändes stark och vi körde 1.10 sista 500 när han var ute i tredjespår. Han har inte sprungit dom tiderna på ett halvår och det kändes som att jag kunde sätta dit honom när som helst. Jag är ruskigt nöjd med honom och även att jag inte behövde öppna med honom utan ge hästen en behaglig upplevelse, sa Erik Adielsson.

Åttonde segern för Mister Hercules
Daniel Redén har alltid sina hästar mycket väl förberedda när de gör comeback och årsdebut. Segermaskinen Mister Hercules var inget undantag och fjolårets vinnare av Breeders Crown-finalen för treåriga hingstar slog nu till direkt med en seger i ett försök i Breeders Crown för fyraåriga hingstar och valacker. Örjan Kihlström körde offensivt och från spår sju bakom bilen kom Mister Hercules farande genom den första kurvan och tryckte sig till ledningen efter ett halvvarv. Första 500 travades efter 1.10,4 och Mister Hercules varvade på 1.13,7. Robert Bergh sände fram sitt nyförvärv från USA, Rome Pays Off, utvändigt om ledaren efter ett varv och debuten i den nya regin slutade mycket positivt med en andraplats. Men åt vinnande Mister Hercules fanns inget att göra och den Redén-tränade hästen gled undan enkelt till sin åttonde seger i karriärens elfte start. Segertiden blev 1.14,3/2100a.

Enkelt för Oaks-segrarinnan
Fjolårets segrarinna i Svenskt TravOaks, Eagle Eye Sherry, årsdebuterade också med bravur. Björn Goop körde resolut från början och kom dundrande via spåren genom första kurvan och tog tidigt hand om ledningen. Eagle Eye Sherry fick tidigt på sin utsida Bank Wise As som fått en jobbig inledning ute i spåren. Men det var dessa två som också var först i mål. Eagle Eye Sherry höll undan säkert på tiden 1.15,3/2100a efter att ha fått bestämma farten till ett lugnt förstavarv. En tapper Bank Wise As höll till andraplatsen och fastlåst in i mål med alla krafter i behåll blev Robert Berghs andra nyförvärv från USA den här kvällen, Fifty Cent Piece.
De övriga två avdelningarna på V64 vanns av Klara Zonett och Indy Lane, båda med Jorma Kontio i sulkyn.
Sex rätt betalade 856 kronor, fem rätt gav blott nio kronor och det blev ingen utdelning på fyra rätt. Därmed blir det på nytt jackpot på V64 och den avgörs i Boden under fredagskvällen. Där får vi se ingen mindre än Hail Mary göra en efterlängtad årsdebut.

Michael Carlsson, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv en kommentar