Nordens raskaste i Speedracet?

Tre heat i ingick i publikfriaren Speedrace över 640 meter på Solvalla tidigt under elitloppssöndagen.
I finalen möttes heatvinnarna. Men det blev ingen match.
Condior var alldeles för bra och varken Dark Roadster eller Always On Time hade skuggan av en chans att fånga upp sjuåringen som sköt till ledningen från ett tredjespår bakom bilen.
Björn Goop som ersatte skadade Jörgen Westholm i sulkyn imponerades av startsnabbheten hästen visade upp. En ny bekantskap för världskusken.
En överlägsen seger på tiden 1.06,9 över distansen 640 meter – dryga halvvarvet kortare än stora Elitloppet.
– Vad startsnabb han var, han bara följde bilen. Det är inte många som är snabbare än den här hästen. Han biter tag i vingen och bara följer. Aldrig något problem med travet utan han vara ökar och ökar och ökar, sa Goop efter segern värd 100 000 kronor.
Condior ägs av pensionerade travtränaren Håkan ”Hockey” Eriksson från Eskilstuna som rår om hästen tillsammans med vänner.
Jörgen Westholm tränar och hade ungefärlig koll på i vilka hastigheter Condior kan trava korta bitar.
– Jag visste att han var startsnabb men mot Nordens startkanoner trodde jag inte att det skulle se så här lätt ut. Det såg ut som att Björn aldrig körde något, sa tränaren.
Fartfesten M.T.Insiders Speedrace – det officiella namnet – är uppkallat efter Gävlehästen  M.T.Insider som vann loppet fyra gånger. Tränaren Olle Alsén deltog i år med nyförvärvet Joy Alissa som galopperade bort sina chanser i sitt heat.

Mikael Wikner, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.