Mister Hercules och Usain Töll till Elitloppet

 Femton av sexton hästar är klara för Elitloppet.
Mister Hercules vann under lördagen H.K.H Prins Daniels lopp i Gävle och erbjöds därmed en av platserna i superloppet. Nu har kretsen kring hästen funderat klart – det blir ett ja. Därmed har tränaren Daniel Redén tre hästar med i årets elitloppsfält, sedan tidigare har Don Fanucci Zet och Hail Mary erhållit sina platser.
– Mister Hercules har alltid varit en snabb häst och nu verkar alla bitar ha fallit på plats. Han var fantastisk i Gävle och tog sin plats mycket välförtjänt, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot på elitloppet.se.
Med i Prins Daniels lopp var även Usain Töll.
Hästen såg ut att gå mot segern då han olyckligt galopperade över upploppet. Nu får han en chans till revansch – Usain Töll fick på söndagen den femtonde biljetten till Elitloppet. Den svenskfödde sjuåringen tävlar för Italien och tränas av Vitale Ciotala. I Elitloppet kommer Usain Töll att köras av den franska toppkusken Alexandre Abrivard.
– Det är en ära att få vara med och årets Elitlopp ser ut att vara en riktigt bra upplaga. Usain Töll är både startsnabb och speedig och han kan vinna med lite tur, hälsar Vitale Ciotala.
En plats återstår för att göra Elitloppet komplett.
Spårlottningen sker klockan 17.30 senare på söndagen.

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.