Handbollslegendar vann travlopp

På handbollsplanen utgjorde han under många år en av världens mest svårforcerade försvarspjäser.
Nu har Magnus Jernemyr (på bilden tillsammans med kusken Ulf Eriksson och ishockeyspelaren Danjela Rundqvist) inlett en ny karriär och på måndagen fick han uppleva segerns sötma även som travtränare.
Detta sedan sambon Linda Sedström lotsat in treårige Stepping Ferrari i måndagens andra lopp på Färjestad.
– Det här är jättestort, sade den 116-faldige landslagsmannen som haft travintresse sedan barnsben och tillsammans med handbollskollegan Johan Sjöstrand är uppfödare till italienske treåringsfantomen Axl Rose, men beskriver sig som en nybörjare när det kommer till att träna hästar.
– Det här är något helt nytt för mig, jag lär mig något varje dag. Men samtidigt tar jag med mig mycket från handbollen. Det är Linda som tränar hästarna, så hjälper jag till med det jag kan. Vi kör mycket efter pulsklocka, där tar jag med mig min del från min träning. Hur man räknar pulsen, att det är viktigt att gå ner i puls efter intervaller och så vidare. Vi lär av varandra, men 80 procent är det Linda, fortsatte Jernemyr som inte hade samma lycka med kvällens andra starthäst Duke of Mearas, som slutade utanför prispengarna.
För närvarande finns sju hästar på träningslistan, men den sjufaldige svenske mästaren är inte främmande för att stallet kan expandera.
– Vi börjar rätt så smått så får vi se var det tar vägen, berättade Magnus Jernemyr.

Robin Johansson, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv en kommentar