Dunderskrällen förbryllar Svensson

I Stockholm både regnade och snöade det, och i Sundsvall kom det en hel del av den vita varan på onsdagen. Överraskningarna löste av varandra och ingen spelare lyckades få alla rätt på V86.
Stötestenen nummer ett för spelarkollektivet var Markus Pihlström Orlando Triss. Åttaåringen gjorde tredje starten i Sundsvallstränarens regi och kördes av Henrik Svensson.
Efter ett invändigt lopp som kördes i hårt tempo kom luckan och en frisk 60-oddsare på vinnarspelet spurtade storstilat till seger. En skräll spelad på under en halv procent på V86.
– Pihlström sa att han var nöjd om hästen skulle ta pengar. Vi hade spår ett och jag körde det som gick för att hamna hyfsat långt fram. Det blev tredje invändigt och när ledarhästen rusade bäddade det för oss och vi hade turen och fick luckan precis lämpligt i början av upploppet, säger skrällkusken Henrik Svensson.
Sättet Orlando Triss vann på imponerade menar Svensson.
– Han hade krafter kvar och kunde växla tempo – det var jättebra gjort. Hästen kändes så pass bra att han borde räcka till i sådan här konkurrens fler gånger. Och kanske även i V75 framöver. I alla fall om han får sådana här lopp, säger Svensson.

Skrälltätt och jackpot
Orlando Triss skrällseger var bara en i raden på Bergsåker. Redan innan loppet hade samtliga system sopats bort i kampen om åtta rätt.
Love de Villeneuve kördes av tränaren och ägaren Tamara Skutnabb och var bara spelad på tre procent. Östersundamatören Fredrik Norredahls Moeses smögs till seger i kallblodsloppet av Mats E Djuse, spelad på fyra procent.
Således jackpot på V86 nästa onsdag 23 januari då en ensam vinnare med åtta rätt kan få tolv miljoner kronor.
Torsdag förmiddag. En vanlig dag i en travtränares liv?
– Ja, en vanlig kördag med hästarna. Mycket snö har det kommit också, så det blev en tidig start på dagen och jag fick börja med att skotta snö här på gården.
Östersund arrangerar V64-tävlingar fredag kväll där du kör fyra hästar. Bästa chansen i den kvartetten?
Perflex (V64-1) körde jag och vann med i den senaste starten (6 december). Det är ju ett tag sedan men han var jättebra då i alla fall. Är han lika fin i Österund måste det vara en vettig chans.
Det är Annelie Lagergren, en amatör från Järvsö, som tränar hästen. Annelie har även kallblodet Björs Frej i sitt stall som du kör i V64-5. Björs Frej är tipsetta i banprogrammet.
– Den hästen har jag sett väldigt mycket. Som det sett ut har han haft lite svårt att vinna men nu har hästen ju vunnit två raka på ett jättebra sätt och imponerat lite grand. En riktigt fin travare. Det ska bli kul att få köra honom för första gången men jag har lite svårt att bedöma chansen, säger Henrik Svensson.
Mr Charming (V64-4) och Quatre Star (V64-6) som du tränar själv?
– Mr Charming trodde jag ju på i V75 på Bergsåker senast (klass II) men han hade varit ifrån lite grand och blev trött. Så han behövde nog loppet och jag tror att han kommer att vara bättre nu. Vi fick ett dåligt läge men jag är lite inne på att han gör ett bra lopp i alla fall. Sedan vart vi hamnar och hur långt han räcker är en annan sak. Quatre Star hade ett väldigt bra tryck i avslutningen senast i ett lunchlopp på Bergsåker och det kändes som att han har form. Nej, ingen av de jag kör är helt borta ur segerdiskussionerna.

Mikael Wikner, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.