Drömlottning för Readly Express i Finlandia-Ajo – ”Är väldigt nöjd med hästen”

Finlandia-Ajo körs på Vermo travbana i Helsingfors och det blir sista genrepet för Readly Express inför Elitoppet. Det blir andra gången i superstjärnans karriär som han startar över sprinterdistans. Den första gången var senast i Criterium de Vitesse i Nice där han spurtade formidabelt till en imponerade seger på tiden 1.08,9/1609a.
– Readly Express har tränat hela tiden sedan han kom hem från Frankrike. Han känns jättefin och är pigg och glad. Han bara väntar på att starta nästa gång, säger Timo Nurmos.
– Jag körde jobb med hästen i morse (måndag) och var väldigt nöjd med hur han kändes. Spår tre är också mycket bra, ett av de bästa spåren på Vermo. Han flyger till Finland från Arlanda på fredag och har sällskap med tre av våra andra hästar som också ska starta på lördag.
Hur blir det med balans och utrustning?
– Eventuellt går han som senast, men vi tar med två vagnar, dels samma vagn som han har gått i när han har tävlat i Frankrike, men även en jänkarvagn. Han har gått i jänkarvagn ett par gånger, bland annat när han vann SM. Barfota runt om och eventuellt samma ansiktsmask med googles som han har haft i de senaste starterna. Men det avgörs efter värmningen, säger Nurmos.
Readly Express körs återigen av Björn Goop.
De två sista platserna i Finlandia-Ajo gick till Sorbet och Elian Web. Även fjolårsvinnaren Pastore Bob och Johan Untersteiner är med och fick bricka sex bakom startbilen. Vinnaren i det finska storloppet får en plats i Elitloppet men när det gäller Readly Express är han redan inbjuden och klar.

Finlandia-Ajo, 1609 meter auto
Häst – Tränare – Kusk
1. Next Direction – Timo Hulkkonen – Iikka Nurmonen
2. Chief Orlando – Tapio Mäki-Tulokas – Antti Teivanen
3. Readly Express – Timo Nurmos – Björn Goop
4. Peace of Mind – Alessandro Gocciadoro
5. Elian Web – Katja Melkko – Jorma Kontio
6. Pastore Bob – Johan Untersteiner
7. Top of the World – Juuso Holttinen – Hanna Torvinen
8. Sorbet – Daniel Redén – Örjan Kihlström
9. Eridan – Sebastien Guarato – Jos Verbeeck
10. Drole de Jet – Pierre Vercruysse

Michael Carlsson, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.