1 000 segrar – Fredrik Persson stolt tränare

Hur känns det?
– Det känns jättebra förstås. Jag är stolt och sedan är det en bekräftelse att man gör rätt många gånger.
Hur har resan dit varit?
– Den har varit ganska lång, 30 år och mycket slit, men också mycket roligt och härliga upplevelser. Jag älskar mitt jobb, är nöjd med stallet för dagen och vi ligger på rätt antal hästar och dom tävlar bra.
Vilken är bästa hästen du tränat?
– Det är Viola Silas, än så länge i alla fall. Hon var helt fantastisk samtidigt var hon väldigt speciell och ett stenhårt humör.
Vilken är den roligaste segern?
– Det är när jag vinner den korta E3-finalen med Viola Silas. Det var första stora loppet jag körde och vi var jättefavoriten. Vi blev hängande i tredjespår första 500 meter innan vi kom fram utvändigt ledaren, ändå så bara krossade hon konkurrenterna. Den känslan bär jag med mig hela livet.
Nu ser det ut som att du har en ny stjärna på gång. Hur bra är Frank S.H.?
– Han är riktigt bra och en verklig talang. Han gör precis allt rätt och jag har aldrig tränat en klokare häst. Han har förutsättningar att bli riktigt bra.
Var startar han nästa gång?
– Jag planerar att starta honom på Solvalla 5 juli. Det är ett lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie som ligger bra i tiden. Jag var sugen på att vara med i E3, men ändrade mig då kvalen går på Färjestad och en eventuell final går på Bergsåker. Det är tuffa lopp och långa resor. Jag gjorde så med Boys Going In som var en supertalang och det blev fel och han blev aldrig den häst han kunde blivit efter det.
Till sist; på fredag gör ditt toppsto Deborah S.H. årsdebut i Kalmar, hur är hennes status?
– Hon är opererad i sina framknän och det har tagit lite tid. Hon har fått träna på och jag har kört 1.17/2100 meter med henne. Hon möter ett överkomligt motstånd, men vi fick ett dåligt spår och jag kommer att ge henne ett snällt lopp och placeringen kommer i andra hand, men blir inte förvånad om hon vinner, hon känns fin.

Joakim Brundin, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.