Inför GS75®: Miljondröm för Ericsson

Vaggerydstravet ligger strax söder om Jönköping och på söndag kör banan en av sina största dagar för året. Förutom den populära spelformen Grand Slam 75® avgörs Smålandsmästaren för den högsta klassen med 150 000 kronor i förstapris. Loppet har samlat flera hästar som tillhör eliten och flera av dom startar flitigt på V75®.
Eskilstunatränaren Svante Ericsson har en stigande formkurva på hästarna och vann så sent som i tisdags en dubbel på hemmaplan. Han drar till Vaggeryd med två segerbud.
– Både Selfie Brodde och Phoenix Photo känns fina och jag tycker att båda ska ses med chans. Hästarna går bra för dagen och visar fin form och sedan har jag spännande hästar på gång. Vi har ett litet generationsskifte just nu och det ser bra ut framöver, jag hoppas och tror på en bra höst, säger Svante Ericsson.
Selfie Brodde (GS75-3) startar uteslutande i monté. En kategori han trivs ypperligt med.
– Ja, han har verkligen hittat stilen med en ryttare på ryggen. Han hade lite problem med aktionen när han tävlade med sulky men i monté springer han mycket friare och då har också framgångarna kommit. Jag hoppas att han är etta eller tvåa för då blir han miljonär. Det är fantastiskt i så fall och jag tror inte att det är omöjligt även om det är ett bra lopp och ibland upplever jag att Selfie Brodde är snäppet bättre när han är med långt fram. Klaffar det så tycker jag att han ska vara med där framme.

Växer med uppgiterna
Stallets flaggskepp Phoenix Photo (GS75-7) vann i sin senaste start och det är en häst som hjärtat klappar lite extra för hos Svante Ericsson.
– Ja, det är en härlig häst. Jag trodde väl ingenting på honom innan han började starta, men det visade sig vara helt fel. När han får tävla så är det en helt annan häst. Han kämpar som tusan och ger aldrig upp. Han har haft en speciell aktion och gått tungt balanserad och kompenserat det med en underbar inställning.
Hittills har nioåringen sprungit in drygt 2,4 miljoner kronor och vunnit flera lopp på V75®.
– Han är fantastisk och jag tror att han fortfarande har en hel del kvar. Han vann i sin senaste start mot bra motstånd och han växer med uppgiften hela tiden.
Han har inte startat på ett tag, varför?
– Han blev lite sliten av starterna i juli och fick besöka veterinären. Han blev behandlad och sedan har han fått träna på efter det och nu känns han väldigt fin, jag är helnöjd med honom.
Hur skulle det kännas att bli Smålandsmästare?
– Stort, man vill vinna alla lopp och när det är lite större lopp med bra prispengar känns det givetvis lite bättre. Jag har en bra häst som visat att han duger bra mot de hästar han möter och ofta är det positionerna som avgör. Phoenix Photo har ett bra spår, är startsnabb och jag tycker att han ska räknas tidigt.

 

Joakim Brundin, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.