Inför GS75®: Fyra chanser för formstarke Ebbinge

Det flyter på bra för Halmstadtränaren Rick Ebbinge för dagen. För tillfället har stallet 21 segrar på 57 starter, det gör en segerprocent på 37.
– Ja, det har gått väldigt bra. Hästarna har fått vara friska och kunnat träna på. Nu blir det tuffare att hålla dom siffrorna när det blir bättre och bättre tävlingar, men det är bara att ligga i och hoppas att hästarna fortsätter att leverera, säger Rick Ebbinge.
På söndag är det Axevalla som tar hand om GS75® och Ebbinge åker dit med fyra hästar.
– Det var passande lopp, tyvärr hade vi ingen tur i spårlottningen för ett par av hästarna.
Han börjar med 10 Ici Moi (GS75-1) som var rejäl vid segern senast.
– Hästen var riktigt bra och vann även om han fick ett tufft lopp. Det är en häst som lovat mycket, men han har inte tävlat som jag hoppats. Jag hoppas att det lossnar för honom nu och han har fin kapacitet.
Hur hanterar han bakspåret?
– Det är en nackdel. Han kan vara lite lat bakom hästar. Nu hoppas jag att det blir lite tempo på loppet och han kan göra lite själv i loppen då han är stark.
Hur stora förväntningar har du på honom?
– Klaffar det så hoppas jag att vi är med där framme.
8 Italy Mearas (GS75-3) gillar monté och får Jonathan Carre i sadeln.
– Hon känns jättefin i träningen och insatsen senast tar jag inte så allvarligt på. Hon gillade inte banan och sedan är hon bättre när hon är med i den främre träffen. Jag tycker att hon ska räknas.

Två spännande nyförvärv
I GS75-5 gör 8 Donnafaguta Font en spännande debut i Sverige.
– Det är en fin häst med lite temperament. Hon känns fin i träningen utan att jag har vässat henne på något sätt.
Har du någon koll på hur hon har varit i tävling?
– Det är en snabb häst som är bra från start. Senast så tog hon ledningen, släppte och hängde på bra som trea mot bra hästar.
Hur tror du hon står sig i det här loppet?
– Jag tror att hon duger, absolut. Av erfarenhet brukar hästar som tävlat i Holland duga bra i Sverige då dom ofta har lite för lite pengar på sig i förhållande till kapacitet och rutin. Nu blir det en liten test, men jag tycker att hon ska räknas.
Ett annat intressant nyförvärv är 3 Leferarri Dimanche (GS75-7) som tjänade drygt 600 000 kronor förra året och var inte långt efter de bästa stona i fyraårskullen.
– Det är en jättefin häst och hon kom till mig i ett bra skick. Jag har tränat på och även kört ett banjobb och var nöjd med det. Detta blir en liten test vad hon står för dagen.
Blir du förvånad om hon vinner?
– Nej, hon har visat sådan klass att hon ska räknas även om hon inte är toppad på något sätt. Hon har visat tidigare att hon är en häst som växer i loppen och det hoppas jag att hon gör nu också.

Joakim Brundin, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.