Inför GS75®: ”En växel till när han kommer in på upploppet”

Östersundstränaren fick in No Limit Express i stallet i början av året och det har tagit tid att få fason på fyraåringen.
– Han är lite av en ”late blommer”. Kapacitet har han alltid visat, men han har helt enkelt inte varit redo mentalt och varit omogen, berättar Berglund.
No Limit Express galopperade i debuten i augusti, men efter det har polletten trillat ner och hästen har tagit fyra segrar och ett andrapris. Han kommer till Bergsåker med tre raka triumfer.
– Han har varit värd att vänta på. Han är stark och har rätt inställning. Han blir bättre och bättre och de två segrarna på slutet har han tagit utvändigt ledaren och det är inte vilken häst som helst som pallar det. Han har som många hästar efter Readly Express en växel till när han kommer in på upploppet.

På väg mot V75®
På söndag kommer No Limit Express att bli hårt betrodd på GS75 och det förvånar inte tränaren.
– Jag har väl ingen jättekoll på vad han möter. Hästen tävlar i en ganska låg klass för tillfället och det är passande förutsättningar för honom och jag har inget att anmärka på så här långt. Han tränar som han ska och allt ser bra ut. Eventuellt får han tävla med skor bak, men det oroar inte. Den senaste månaden har han tränat med skor och brodd.
För många hästar är det sluttävlat när året går mot sitt slut, men No Limit Express lär få starta på ett tag framöver.
– Så länge han visar sådan form som han gör nu och han är frisk och fräsch så ser jag ingen anledning att ställa av honom. Han kom igång sent och har en del att ta igen och det hoppas jag att vi ska kunna göra – och en start på V75® är väl inte omöjligt om allt känns som det ska.
Oscar Berglund har en av landets högsta segerprocent och är nöjd med året.
– Jag är jättenöjd. Hästarna tävlar jämnt och bra. Tyvärr så har väl några tilltänkta topphästar fallit ifrån av olika anledningar och det är sådant som händer och något man får räkna med. Jag ser fram emot nästa år och hoppas att hästarna får vara friska och fräscha. Jag har väldigt fina hästar att jobba med och det är väldigt inspirerande att gå till stallet varje dag.

Joakim Brundin, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv en kommentar