Inför GS75®: Äntligen årsdebut för Jakobssons talang

Idylliska Årjängtravet står värd för söndagens GS75 och Magnus Jakobsson kan komma att spela en nyckelroll. Redan i den inledande avdelningen blir han hårt betrodd med sitt talangfulla sto Global Bienvenue (GS75-1). Fyraåringen inledde tävlingskarriären starkt i fjol men nu har hon inte synts till i tävlingssammanhang sedan hon i december slutade tvåa i E3 Revanschen.
– Även om hon var bra i sista starten i fjol så var hon inte som bäst. Hon var allmänt sliten och fick vila. Sedan kändes hon bra i de första jobben men när vi ökade farten blev hon sämre igen och sådär har det hållit på under året. Det har inte varit några större fel på henne men det har inte blivit någon riktig kontinuitet i träningen och jag vill inte starta henne om hon inte känns perfekt. Men den senaste tiden har hon varit riktigt fin, säger Magnus Jakobsson.
Han har som snabbast kört 1.17 över 1 600 meter med hästen inför söndagens start.
– Hon har fin inställning och bra teknik när hon springer. Det är absolut en häst som jag tror kommer bli bra bara det blir stabilitet och kontinuitet i träning och tävling. Men det är omöjligt att säga var hon står just nu för hon är ingen riktigt träningshäst. När hon gjorde första starten i fjol hade hon inte gått några tempon alls men gick ändå 1.16 lätt. Så hon är en riktig tävlingshäst. Men någon toppform har hon inte utan normalt krävs det några lopp för att hon ska komma igång ordentligt.
Global Bienvenue har tagit två av sina tre segrar från ledningen och är obesegrad i den positionen. När hon nu startar med spår fyra bakom startbilen är det inte omöjligt att hon kommet till tät igen.
– Hon är snabb iväg om jag vill men vi får se lite vad som händer från början och hur de andra öppnar. Det blir knappast full gas direkt utan vi får se lite.

Bra chans att bli Årjängsmästare
Dagens huvudnummer är Interjakts Årjängsmästare med 100 000 kronor till vinnaren. Där blir Magnus Jakobsson favorit med Great Winner (GS75-6). Hästen vann från positionen utvändigt om ledaren i Årjäng för tre starter sedan och har efter det gått starkt som fyra och trea i bronsdivisionen på V75.
– Han har gjort det jättebra i nästan alla lopp i år. Speciellt på sistone när han mött tuffa hästar i brons och gått bra till slut. Han har mött betydligt tuffare hästar än vad han gör nu och jag tycker att han står bra inne i loppet.
Great Winner startar med 20 meters tillägg från det yttre så kallade springspåret.
– Det är alltid lite vanskligt med springspår på tillägg för även om man har en snabb häst vet man inte vad framvolten gör och det kan bli en dryg inledning. Men han är rätt skaplig ut med voltstart, med bil är han inte lika snabb, och jag provar framåt så får vi se vad som händer. Att det är lång distans gynnar honom och med tanke på att han visat så pass bra form måste jag ha förhoppningar på honom.
Enda minuset är att det eventuellt kommer att krävas skor på hovarna den här gången.
– Det ska väl bli regn på söndag och då blir det nog skor runt om. Han är lite vassare utan bakskor men är banan stum och hård är det ingen fördel att springa barfota och han funkar bra med skor också.
Regn eller inte, att Magnus Jakobsson har en spännande söndag framför sig råder det inga tvivel om.
– Jag tycker att båda mina ska med på kupongen men tror mest på Great Winner i och med att han har dokumenterad form.

Ola Johansson, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv en kommentar