GS75®: Tredje raka för Square de Luynes i Stockholm Cup

Bro Park bjöd på högklassiga galopptävlingar på söndagen och russinet i kakan var Stockholm Cup med 900 000 kronor till vinnaren. Stor förhandsfavorit var Niels Petersen-tränade Square de Luynes och han gjorde inte sina anhängare besvikna.
– Han är skör och vi får bara se honom ett fåtal gånger per år, men när han dyker upp är han ganska bra. Han är verkligen en stjärna och jag tror att det kan vara dags att prova honom utomlands och se hur bra han verkligen är, sa Pat Cosgrave efter att den mäktige fransosen mosat motståndet.
Det blev en dryg förstasväng ute i spåren för Square de Luynes och sedan fick sexåringen bida sin tid som första häst i tredjespår. In mot slutkurvan fick han order att öka tempot och även om Outbox stretade emot berömvärt stod Square de Luynes i en klass för sig när han dundrade undan till överlägsen seger över upploppet.
– Det var mer lättnad än något annat. Pressen är stor när man är så stor favorit, man kan nästan bara misslyckas och fallhöjden är stor, men jag är så klart jätteglad. Han svarade för en bra insats och han är en bra häst att jobba med, sa Niels Petersen, som håller med om att det är dags att prova hästen utomlands.
– Det ligger i korten. Han har varit väldigt bra och stabil i år och vi får se om vi kan bygga vidare på formen vi har i dag. Då kan vi komma långt.
Outbox gjorde en mycket fin prestation som två och Master Bloom gick starkt som trea. Square de Luynes har en pinne kvar till Bank of Burdens fyra segrar i Stockholm Cup men han är ensam om att ha vunnit storloppet tre år i rad.

Tredje raka även för Duca di Como
Även i Nickes Minneslöpning var det ett välkänt namn som lade beslag på segern värd 400 000 kronor. Duca di Como stod i en klass för sig när han för tredje året i rad vann loppet tillsammans med Elione Chaves.
– Han är en fantastisk häst. Han är så lätt att rida, han gör allt själv, berömde segerjockeyn.
Tränar hästen gör norskan Cathrine Erichsen och hon blickar nu västerut med sin stjärna.
– Corona har gjort det svårt att resa men nu kommer vi sätta oss ner och försöka hitta lämpliga lopp åt hästen. Vi ska till Jägersro först och sedan får vi se. Amerika har bra lopp och Dubai har bra lopp. Jag vill till Amerika!

Skräll i Svealandlöpning
Hotline Bling överraskade spelarna i tvååringsloppet Svealandlöpning. Med Manuel Martinez på ryggen snabbstartade hingsten till ledningen och därifrån galopperade han i överlägsen stil hem segerchecken på en kvarts miljon kronor.
– Det var ingen överraskning för mig, sa hästens tränare Raphael Freire, som ropade in hästen på auktion i Storbritannien i somras.
– När han startade på derbydagen i Norge hade jag bara haft honom i en månad och inte hunnit göra så mycket med honom, men han gjorde ändå ett bra lopp och vi var nöjda. Nu har jag haft mer tid att förbereda honom enligt min träningsfilosofi och jag var ganska säker på att han skulle göra ett bra lopp.

22 883 kronor för sju rätt
Jessica Long-tränade Victoria Placa serverades en fin smygresa av Shane Karlsson i Lanwades Stud Stakes och via en stark slutstöt tog det fyraåriga stoet hem segern, värd 400 000 kronor.
– I dag var turen på vår sida och vi kom ut. Det ligger väldigt mycket jobb bakom det här och det är en väldig personlighet i hästen som man fäster sig vid, sa Shane Karlsson.
– Det var så välförtjänt att hon fick den här Listed-segern så det var väldigt skönt, sa Jessica Long.
Förstapriset uppgick till 400 000 kronor även i Bro Park Sprint Championship och där drog Annike Bye Hansen-tränade General de Vega det längsta strået.
– Jag tycker att han har visat att han är Skandinaviens bästa sprinter, sa jockeyn Jacob Johansen.
Övriga lopp inom GS75 vanns av Dina Danekildes Buddy Bob (Elione Chaves) och Niels Petersens Noble Justice (Carlos Lopez). Det låg jackpotpengar i sjurättspotten på GS75 och de som lyckades pricka in samtliga vinnare fick för det 22 883 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv en kommentar