GS75®: Skräll i The Owners Trophy

The Owners Trophy har körts på Solvalla sedan 1984 och bland de tidigare vinnarna finns storheter som Meadow Road, Triton Sund och Maharajah. Efter årets händelserika upplaga tar Adrian Kolgjini-tränade Upper Face plats i den celebra skaran. Femåringen var förbisedd av spelarkollektivet och då 34-oddsaren dessutom fick den otacksamma uppgiften att trava utvändigt om ledaren var det knappast någon som trodde att han skulle vinna. Men ut på slutrundan fick han ta över ledningen då loppets favorit Phoenix Photo galopperade och väl understödd av Per Lennartsson höll han enkelt motståndet bakom sig hela vägen över mållinjen.
– Jag har aldrig kört hästen tidigare men den är rutinerad i V75 och sådär så det var väl inte helt hopplöst på förhand, även om oddset sa så. Han öppnade bra men sedan var jag lite less på att jag inte kom ner i tredje par invändigt, vilket var mitt mål från början. Så vi fick gå där utvändig och så här i efterhand var det en väldig tur. När jag fick ta över ledningen tog han i av sig själv och ville nästan tävla lite för mycket och då tänkte jag att nu blir väl upploppet långt. Men han höll dem ifrån sig på ett fint sätt, sa Per Lennartsson efter segern värd 200 000 kronor.
Andraplatsen tog Oskar J Anderssons One Kind Of Art och tredjeplatsen gick till Conrad Lugauers fixstjärna Campo Bahia som startade från tillägg och spurtade stark efter ett försiktigt upplägg.
– Jag är 100 procent nöjd och jag ser fram emot vintern, sa Conrad Lugauer som har det franska vintermeetinget i sikte med sexåringen.

Katapultspurt i Fillies And Mares
Efter fem starter obesegrade Karisma Boko spelades till storfavorit i Fillies And Mares och sedan hon tagit hand om ledningen var det upplagt för ännu en fullträff. Men på upploppet kom luckan för i rygg travande Platinum Tile och som slungad ur en katapult spurtade den Sofia Aronsson-tränade fyraåring till seger.
– Luckan kom i sista sekund för att hinna fram, men hon är snabb i benen, konstaterade segerkusken Mats E Djuse.
Segern belönades med 125 000 kronor.

Kabor Boko fortsatt obesegrad
Omgångens största favorit Gaylord Am fick ingenting gratis men löste ändå uppgiften enkelt med sin tränare Anders Eriksson i sulkyn. Björn Goops fyraåriga sto Kabor Boko höll undan från ledningen och är fortsatt obesegrad efter tre starter. Övriga lopp inom GS75 vanns av Katja Melkkos Typhoon Face (Jorma Kontio), Fredrik Wallins Orlando (Jimmy Dahlman) och Markus B Svedbergs That’s So Clever. På GS75 delade sju rätt ut 29 725 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv en kommentar