GS75®: Känslosam seger i Årjängsmästaren

Trots dubbla tillägg bar Millmighty och Paw Mahony ett tungt favoritskap. Det visade sig vara en korrekt bedömning av spelarkollektivet. Med cirka 1 200 meter kvar av loppets 2 600 meter lämnade ekipaget tredje par utvändigt och avancerade fram utvändigt om ledaren. Halvvarvet från mål övertogs ledningen och konkurrenterna lämnades med ett hav av hästlängder.
– Som han vänder ut och in på dem i dag! Jag var inte sugen på att köra redan 500 kvar men jag såg att Jackson Avery satt bra på det och jag tänkte att vi inte kunde bjuda i honom. Så jag bara kallade lite på honom och vilken sjuk utväxling jag fick, sa Paw Mahony efter den känslosamma segern som inbringade 100 000 kronor.
– Allt som har med den här hästen att göra, det är ju… Han berör, han är så speciell, han älskar barnen, han gör allt för oss och det är en sådan häftig resa vi är på med honom.

Försvarade titeln i Kallblodsmästaren
Alonso O.R. hade gått segerlös ur nio lopp sedan skrällsegern i fjolårets upplaga av Årjängstravets Kallblodsmästare. Men nu slog han till igen. Spelad på blott fem procent på GS75 dundrade han fram i fjärdespår på den sista bortre långsidan och i slutkurvan gick han i klinch med Lysjö Isa. Dessa två utkämpade sedan en härlig upploppsduell där Alonso O.R. drog det längst strået.
– Han gick ett fantastiskt löp. Det blev lite trångt på sista långsidan och vi fick gå ut fjärdespår, men han höll hela vägen. Vi har trimmat på för att få honom i toppform och det hade han, sa hästens tränare och kusk Espen A Schem.
Nioåringen ägs av 20 veterinären och de kunde utöver den ärorika triumfen glädjas över en segercheck på 75 000 kronor.
Björn Goop tog hem Årjängstravets Treåringsfinal med Jarel Boko och Färjestadstränaren vann även med storfavoriten Gazza B.R. Lars Martin Löve-tränade Rolf Martin (Adrian Solberg Akselsen) vann ett försök i dubbelcupen och övriga avdelningar inom GS75 vanns av Eric Martinssons Gustaf Avenue (Carl Johan Jepson) och Hans Crebas Tasherit. Sju rätt på GS75 betalade 2 311 kronor och för sex rätt uppgick belöningen till 34 kronor. Femrättspotten frös inne och därmed väntar en jackpot nästa söndag.

Ola Johansson, Kanal 75

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.