V86 Tips

Här kommer V86 tips idag inför kommande V86-omgångar. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

V86 tips Åby/Solvalla onsdag 1 februari 2023

Här kommer V86 tips idag inför Åby/Solvalla onsdag 1 februari 2023. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för att skapa en bra mix och öka vinstchanserna.

Kommentera gärna vilka hästar du spikar inför V86 på Åby/Solvalla onsdag 1 februari 2023 eller dela med dig av dina bästa V86 tips.

V86 tips 2023-02-01
Avd. System  
1 2,5,3,9  
2 7,4,11,2,10,5  
3 1 Bahia (Gustav Johansson) 
4 4 Say No More Zaz (Magnus A Djuse) 
5 2,4,3,6,8  
6 4,5,13  
7 5,3  
8 3,1  

Inför V86®: Strålande förvandlingsnummer av Kylin Blom – ”Kan segerstrida”

Oskar Kylin Blom nådde nytt rekord i fjol och körde in nästan sju miljoner kronor till stallet. Hästarna vann totalt 75 lopp vilket också var all time high. Han har även börjat det nya året bra och presenterat flera fina förvandlingsnummer. Ett av dem är fyraårige Winchester som inte hade någon vacker programrad (nolla, sexa, diskad i sina tre starter för Svante Båth) när han kom till Kylin Blom. Nu har hästen tre raka segrar på lika många starter för Oskar och har imponerat stort.
En annan häst är Mity Gold som Gävle-tränaren har gjort ett strålande jobb med. Hon har tagit fyra segrar på sex starter och hittills inte missat prispallen hos Kylin Blom. Senast i årsdebuten var hon tvåa från ledningen i V86® och nu är det dags för en ny start i onsdagens stora miljonspel. Mitzy Gold är favorit från spår fyra bakom bilen i den sjätte avdelningen på Solvalla. I sulkyn sitter tränaren själv som vanligt och berättar följande om sitt femåriga sto.
– 4 Mitzy Gold (V86-6) var jättebra senast då hon var ute på en väldigt tung bana och det gick rätt fort hela vägen. Hon har fått träna på lite längre efter det och tanken är mest att hon ska ha lopp i kroppen inför finalen av Solvallaserien den 15 februari. Hon är jättesnabb från start och tar enkelt hand om ledningen om jag vill. Dock är planen att köra bakifrån då jag gärna vill ge henne ett lopp i ryggar. Hon håller bra form och stämmer det under vägen kan hon vara med och segerstrida. Skor runt om, vanlig vagn och norskt huvudlag som senast, säger Oskar Kylin Blom på sin hemsida.
Gävle-tränaren har ytterligare en häst till start på V86 och det är Don’t Disturb som får en jänkarvagn bakom sig för första gången på några månader.
– 8 Don’t Disturb (V86-2) gör det bra mest varje gång och var jättefin i onsdags. Nu blir det start för tredje veckan i rad, men det ska inte vara något problem då han känns så fin och jag vill försöka samla lite mer poäng i Solvallaserien så han kan komma med till finalen om ett par veckor. Läget är svårt, men hästen är ganska startsnabb och det kan hända att vi är lite offensiva från början så får vi se om det går att droppa ner någonstans. Han kommer göra en bra insats igen, men spår åtta över kort distans drar ner chanserna. Vi ändrar till amerikansk vagn, i övrigt blir det skor runt om och blinkers-huvudlag på nytt.

Kanal 75

Inför V86®: Kolgjinis kör på mot våren

Om det ska bli avel eller fortsatt tävlande för femåriga Athena Face avgörs mest troligt i år.
Som lillasyster till derbyvinnaren Mosaique Face och Upset Face (som sprungit upp i guld) har hon haft ögonen på sig.
Under tre- och fyraåringssäsongen var vägen inte spikrak och stoet har "bara" tjänat knappt 400 000 kronor.
Till onsdagens stolopp (V86-7) på Åbytravet kommer hon med en urblåsare i kroppen för två veckor sedan då det blev en tredjeplats.
– Hon hade inte startat sedan början av november då och det märktes att hon var lite seg. Nu med lopp i kroppen kan det bli seger, säger Dante Kolgjini som körde senast.
På onsdag är det Adrian som tar hand om tömmarna bakom Athena Face. En intressant häst för aveln men det kan lika gärna bli fortsatt tävlande.
– Det är en fin märr som haft problem under hela sin karriär och vi har inte riktigt bestämt hur vi ska göra med henne. Det är lite upp till henne själv och om hon hittar en kick till. Jag tror att hon måste hitta en växel till för att kunna duga bra på rikstoton. Känslan är att hon har lite mer pengar kvar att tjäna, säger Dante.

Tränat på utan avbrott
En stundtals regnig vinter i Skåne har inte påverkat gänget på gården i Lund så mycket. Banorna har hållit bra standard och läget med folk och få så här i början av februari är mycket bra menar Dante.
– Vi har faktiskt kunnat träna på hela tiden utan avbrott. Så det har varit positivt.
Som vanligt är det de stora unghästloppen som gäller för storstallet med de egna uppfödningarna. 
– Det ser väldigt spännande ut. Vi har många treåringar och tvååringar som är fina. Dessutom många fyraåringar som inte riktigt visat det de egentligen kan. Jag tror att det kommer att bli en supersäsong.
På onsdag startar ni en häst på det stora streckspelet. Kan 6 Athena Face vara segermogen efter loppet senast?
– Jag tror att formen är nittioprocentig. Senast ville jag ge henne ett lopp i ryggar och hon höll farten godkänt. Hon hade inte speciellt hög puls efteråt utan det var mest farten hon saknade. Jag att hon kommer att göra ett bra lopp. Vi har  vässat upp henne i några intervaller och försöka flytta fram formen. Kommer hon till ledningen ska det vara bra chans.
Hur funderar ni kring det taktiska?
– Så länge hon inte är för laddad upp bakom bilen är hon väldigt snabb ut. Så det gäller att hålla henne lugn. Att hon kommer en bit ut i banan är ett plus då hon är ganska långklivad. Hon är lite av en frontrunner och de flesta lopp hon vunnit har varit från ledningen. Så jag tror att Adrian kommer att vara rätt så sugen på att skicka iväg henne. Hon kommer att gå med jänkarvagn denna gången också. Skor funkar hon bra på, hon har faktiskt tävlat med järnskor hela tiden.
2023. Nämn en häst du tror kommer att få ett bra år av de som tävlade förra året?
Barack Face tycker jag har tjänat alldeles för lite pengar, det är kullens bästa häst i mitt tycke och vi siktar närmast mot Kungapokalen med honom. Om jag får nämna en annan så tar jag Blackhawk Face, den har jättehög kapacitet. Blackhawk har varit väldigt besvärlig hittills men skött sig fint nu i två raka. Han ska få starta på i lite enklare lopp, sedan derbyt det stora målet för honom. Vi tror att han har kapacitet för att kunna vara med där, säger Dante Kolgjini.

Mikael Wikner, Kanal 75

Inför V86®: Jeppe Juel och Fortnite jagar revansch

Jeppe Juel har siktat högt med Fortnite och valt att startat honom i tuffa lopp i Sverige. Nu har det inte riktigt gott som dansken hoppats och Fortnite har fått dålig utdelning.
– Det har varit väldigt frusterande att åka hem från både Axevalla och Solvalla, berättar Jeppe Juel.
Fortnite var med i det penningstinna Sylvesterloppet på nyårsafton och hade inget tur och satt fast med alla krafter kvar.
– Vi hade varit långt framme om vi bara fått fritt i tid. Hästen kändes jättefin och tyvärr var det mycket pengar som vi gick miste om.
Att ställa av Fortnite var inte att tänka på och Juel tog sikte mot Solvalla och ett V75-lopp och valde att sätta upp Björn Goop som kusk.
Tyvärr slog Fortnite ihop och galopperade. Både häst och kusk var lite för laddade. Ibland blir det fel och det är bara att bita ihop och komma igen. Hästen kändes väldigt bra både innan och efter loppet och håller toppformen.

Tror på bra chans
På onsdag åker Jeppe Juel till Göteborg och V86® på Åby och är riktigt revanschsugen.
– Ja, nu måste det väl ändå vara hans tur. Loppet är lämpligt och lång distans har han inga problem med. Jag tycker det ser bra ut på förhand och jag tror på bra chans.
Fortnite är en av stallets bättre hästar och Juel har höga tankar om honom inför det här året.
– För mig är det en lördagshäst och han har mycket pengar att tjäna om han får vara helt och frisk. Vi får se vad som händer efter loppet på onsdag. Säsongen är lång och jag vill ha häst länge. Jag räknar med att vi kommer att resa till Sverige fler gånger under året.
Till sist, hur står det till med stallets stjärna Garfield som dominerade i Danmark som tre och fyraåring?
– Han slutade tvåa i det danska derbyt och det var en besvikelse, hästen var dominant innan, men tyvärr var han inte riktigt som bäst den dagen. Han laddar om och tränar på. Det är en häst jag har stora förhoppningar på och stressar inte. Jag drömmer om att startat honom i Prix d’Amerique. Det låter kanske lite väl magstarkt, men slutar man drömma och hoppas så ska man nog inte hålla på med den här sporten.

Joakim Brundin, Kanal 75

V86 tips Bergsåker/Solvalla onsdag 25 januari 2023

Här kommer V86 tips idag inför Bergsåker/Solvalla onsdag 25 januari 2023. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för…
Läs mer

Inför V86®: Spets och slut?

I sin senaste start spatserade So Far Away Ås (V86-6) undan till säker seger från ledningen. Men Kenneth Haugstad var ändå inte helt nöjd med sin springare.– Han vann men inte på ett övertygande sätt. På förhand tyckte jag att han bara skulle vinna det loppet och det gjorde han, men han agerade lite trögt,…
Läs mer

Inför V86®: Träff har siktat på onsdagen

Magnus Träff inväntar ljuset när vi når honom tidigt på morgonen i stallet.I mitten av januari går solen upp vid tjugo i nio på morgonen i Bollnäs och det är vid den tiden dagens första träningsrundor brukar inledas.2022 kom det lilla stallet för första gången upp i över hundra starter, segerprocenten blev dryga 18 och…
Läs mer

V86 tips Åby/Solvalla onsdag 18 januari 2023

Här kommer V86 tips idag inför Åby/Solvalla onsdag 18 januari 2023. Tipset levereras i form av ett V86-system med en total kostnad på 360kr. Grunden i systemet är att först välja två riktigt bra spikar och sedan bygga ut med fler hästar i de övriga loppen. I de mer osäkra loppen adderas extra hästar för…
Läs mer

Inför V86®: En kapabel men knepig Madame

 Eskilstunas Per Lennartsson skickar en häst till Solvalla den här onsdagen när banan huserar V86® tillsammans med Åby.Det handlar om det numera femåriga stoet 5 Madame Norrgård (V86-6) som hittills i sin karriär faktiskt ännu är obesegrad felfri. Hästen har fyra segrar på åtta starter och gjorde senast en strålande comeback efter att inte ha…
Läs mer

Inför V86®: Hoppas succén ska fortsätta för Babsans Bankir

En spelare blev 16,8 miljoner kronor rikare efter att ha varit ensam om åtta rätt när V86® avgjordes förra veckan. Solvalla delar den här ”lillördagens” höjdpunkt med Åby och spelarkollektivet är såklart taggade till tänderna.En häst värd att strecka i den avslutande avdelningen lär vara 9 Babsans Bankir (V86-8).Den nu femårige valacken har visat strålande…
Läs mer